Над 2100 души вече са се включили в пробното преброяване на

...
Над 2100 души вече са се включили в пробното преброяване на
Коментари Харесай

НСИ очаква 70% от българите да участва в онлайн преброяването

Над 2100 души към този момент са се присъединили в пробното броене на популацията и на жилищния фонд, което започва през вчерашния ден. Сегашното броене, което ще продължи до края на месеца, е генерална подготовка за същинското, което ще се организира следващата година.

 

Данните сега се събират само по електронен път поради коронаепидемията. Всеки жител може да отиде  Пробното броене - напълно електронно поради ковид на  сайта  www.e-census2021.bg и да попълни анкетата карта, готова от Националния статистически институт (НСИ). Такова огромно статистическо изследване се прави на всеки 10 години,  с цел да покаже настоящата картина за нацията, за благосъстоянието и бита на българските жители.

 

Национален статистически институт очаква близо 70% от популацията да се възползва от електронното преброяване през идната година, сподели Магдалена Костова, началник на дирекция " Демографска и обществена статистика " в института. В предходната акция за събиране на данните 42% от българите избраха единствено да попълнят  анкетната карта онлайн. Останалите бяха посетени от преброители на Национален статистически институт, които вписваха информацията на хартия.

Костова изясни, че е добре човек да си планува най-малко 15-20 минути за попълването на данните.

 

КАК съдебна експертиза ПРАВИ

Всеки, който желае да се включи в електронното пробно броене, може да се записва на www.e-census2021.bg, като въведе ЕГН, номер и дата на издаване на персоналната карта.  Онлайн анкетата може да се попълни на компютър, преносим компютър, таблет или смартфон по всяко време на денонощието в интервала 20 - 30 април, само че единствено от територията на България. При неточност в попълването системата ще алармира потребителя.

 

ОБРАТНА ВРЪЗКА

Попълнилите електронната преброителна карта ще могат да вършат бележки, мнения и рекомендации във връзка с дизайна, бързината и потребителската устременост на приложението. 

От 20 април жителите от цялата страна ще могат да задават въпросите си по преброителната карта на тел. 02 9078 430. Експертите могат да дават отговор на над 40 позвънявания по едно и също време. Работното време на телефонната линия е от 08.00 до 20.00 часа всеки ден, включително през празничните и почивните дни. 

Целта на идното пробно електронно броене е да се тества приложението за събиране на данни и да се реши дали въпросите са разбираеми и вярно конструирани, разясняват от Национален статистически институт.

 

Статистиците приканват: " Останете у дома! Пребройте се електронно ! "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР